Antara Sunnah Melayu dan Sunnah Rasul

RM30.00
10 days
9789675266522
2 item(s)
+

Antara Sunnah Melayu dan Sunnah Rasul

Author: Mohamad Tajuddin Mohamad Rosdi

Publisher: ZI Publications

ISBN: 9789675266522

Weight: 0.300 kg

Year: 2020

Page: 290 pp

Price: RM30

Antara Sunnah Melayu dan Sunnah Rasul adalah koleksi artikel mengupas isu-isu berkait dengan pemikiran masyarakat Melayu Islam dalam bidang agama, politik dan pendidikan yang kebanyakannya menggambarkan kesempitan pemikiran yang bercanggah dengan intipati ajaran Nabi Muhammad serta konteks keperluan hidup moden dan semasa.

Penulis menghuraikan hujahnya berdasarkan beberapa peristiwa serta komen-komen yang mengelirukan bukan sahaja di kalangan masyarakat Islam tetapi juga sekaligus memberi kesan negatif masyarakat bukan Islam terhadap agama Islam serta penganutnya.

Selain mengkritik isu yang dibangkitkan juga memberi saranan baru agar Masyarakat Melayu Islam di negara ini mengambil sikap yang lebih terbuka dan saling bertoleransi menerima hakikatmenerima hakikat kepelbagaian budaya dan agama di kalangan rakyat Malaysia selaras dengan ajaran Islam yang melarang cercaan, fitnah dan kutukan kepada penganut agama lain. Orang Islam tidak boleh hidup dalam duniamereka sendiri tetapi perlu menghormati dan menerima amalan budaya serta agama kaum-kaum lain untuk maju bersama sebagai rakyat Malaysia yang harmonis dan sebagai penyumbang positif pembangunan ketamadunan manusia di persada dunia.


JAMINAN KAMI

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

HUBUNGI KAMI