​Efektif Bahasa Melayu Pertengahan

RM50.00
10 days
9789674881481
5 item(s)
+

Efektif Bahasa Melayu Pertengahan

Author: Samsur Rijal Yahaya et al.

Publisher: UM Press

ISBN: 9789674881481

Weight:

Year: 2020

Page: 1558pp

Price : RM50

Sebahagian besar pelajar luar negara yang tinggal di Malaysia untuk tempoh tiga hingga empat tahun berkeinginan mempelajari Bahasa Melayu di peringkat yang lebih tinggi selepas mempelajari Bahasa Melayu Asas. Sehubungan itu, penerbitan Efektif Bahasa Melayu Pertengahan, yang merupakan lanjutan kepada penerbitan Efektif Bahasa Melayu Asas juga oleh Penerbit Universiti Malaya memberi peluang kepada mereka untuk melanjutkan pembelajaran ke peringkat yang lebih tinggi.

Penyediaan buku ini dari segi pembahanannya boleh dianggap matang dan teruji. Format pembahanan yang digunakan telah memenuhi kaedah pembelajaran Bahasa Melayu yang terbaik kerana memberikan tumpuan kepada kemahiran menulis, mendengar, membaca dan bertutur. Kaedah gabung jalin keempat-empat kemahiran ini telah ditambah pula dengan pengajaran aspek tatabahasa secara ringkas dan padat. Sehubungan itu, buku ini sesuai juga digunakan oleh calon-calon yang akan mengambil Sijil Kecekapan Bahasa Melayu Bagi Warga Asing (SKBMW) yang dianjurkan oleh Majlis Peperiksaan Malaysia secara dalam talian.

Sebahagian besar format pengajaran dalam buku ini telah digunakan dalam pengajaran untuk warga asing, termasuk di luar negara seperti Korea Selatan.


JAMINAN KAMI

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

HUBUNGI KAMI